DVSC Loki ultrák

Gőgösnek és anyagiasnak nevezték a DVSC kézilabdacsapatának vezetését a Loki-ultrák, bojkottálják a meccseket

Sport

Máshogyan emlékszik egy beszélgetésre a DVSC-Schaeffler vezetősége és a velük állításuk szerint egyezséget kötő szurkolói csoport.

Az Ultras Debrecen írta ki vasárnap délután a Facebook-oldalára, hogy nem nyelik le tovább a békát, és a klub anyagiasságra utaló húzása miatt határozatlan ideig nem látogatják a DVSC női kézilabda-mérkőzéseit.

A szurkolói csoport méltatlannak érzi, hogy táborukat “átpakolták”, hogy ezzel a klub drágábban adhasson el jegyeket a megüresedett szektorba. Mint Facebook-oldalunkon írják, valóban volt egy beszélgetés a vezetőséggel, ahol többek közt szóba került, hogy a BL mérkőzéseken más helyen lehetnek, de onnan úgy távoztak, hogy döntés nem született. Főleg nem a bajnokságot is érintő döntés.

Ezzel szemben a héten kiadott közleményükben már tényként kezelték a tábor átköltözését, hivatkozva a velünk történt beszélgetésre. Sajnáljuk, hogy a profitszerzés reménye (miszerint drágábban tudják eladni a mi helyeinket) felülírja a hosszú évek óta kialakult és jól bevált szokásokat, aminek köszönhetően Európa szerte ismert atmoszférát tudtunk teremteni a Hódosban. Az Ultras Debrecen ezt a húzást már nem nyeli le a gőgös vezetőségtől és szervezett formában nem fog asszisztálni az anyagi érdekeknek, emberi inkorrektségnek

– írja az ultracsoport.

A klub máshogy emlékszik a megbeszélésre

A DVSC Schaeffler honlapján reagált az ultrák üzenetére, mint írják, megdöbbenéssel fogadták a bejegyzés tartalmát és stílusát is. A klubvezetés közleményében felidézi, június 29-én délután a DVSC Schaeffler vezetőségének kezdeményezésére találkoztak a SZUD négy képviselőjével. Szándékosan olyan személyeket kértek, hogy jöjjenek, akik tekintélyük és pozíciójuk alapján valós képviselői a legnagyobb debreceni szurkolói csoportnak és annak nevében döntéseket is hozhatnak.

Először átbeszéltük az elmúlt év történéseit és sikerült részben, vagy teljesen tisztázni a vélt, vagy valós sérelmeket. Ezután került szóba az ultracsoport esetleges „költözése”, hiszen nem titok, hogy a BL-indulás költségeinek előteremtéséhez minden anyagi forrásra szükségünk lesz.

A klubvezetés szerint bármilyen meglepő is, de az A-szektorba átköltözést először az egyik vezérszurkoló vetette fel, mondván, a Craiova elleni EHF Kupa-meccsen is ott volt a „B” és akkor milyen jó hangulat volt.

Mi egy pillanatig sem titkoltuk, hogy ennek köszönhetően pluszbevételhez juthat a klub, amely csökkentheti a Bajnokok Ligája-szereplés veszteségeit. Ez meglátásunk szerint nem azt jelenti, hogy anyagias a klub vezetősége, hanem azt, hogy felelősen gazdálkodik és szeretné a lehető legtöbbet kihozni a jelenlegi helyzetből

– olvasható a kézilabdacsapat közleményében.

Azt is állítják, hogy az egyeztetést követően a lényegi kérdésekben meg is állapodtak, és nem csak a BL-re, hanem a bajnokságra vonatkozóan is. Sőt a részleteket illetően is kikérték a SZUD véleményét.

Felajánlottuk például, hogy oda telepítjük a kápóállást, ahová a szurkolói csoport szeretné, illetve azt is, hogy a tábor igény esetén a karzat felé terjeszkedhet tovább. Mindezt szentesítve a megbeszélés végén kezet ráztunk

– írja a kluvezetés, hozzátéve, a találkozó óta eltelt több mint két és fél hét, ezalatt a klubot ott képviselő három ember egyikét sem kereste senki az ultracsoport részéről, hogy elmondja (megírja), hogy a megállapodás ebben a formában mégsem megfelelő, vagy bármilyen kérdés, illetve probléma merült volna fel azzal kapcsolatban.

Ehelyett (azaz az értelmes párbeszéd helyett) jött a közlemény, a közösségi médiában való üzengetés, amely ráadásul valótlan állításokat tartalmaz. Összességében véve borzasztóan méltatlannak tartjuk azt a stílust és a módszert, ahogyan az Ultras Debrecen kommunikál ebben az ügyben. Mi, a magunk részéről büszkék vagyunk arra, hogy hosszú évekre visszamenően mindig kiváló volt a kapcsolatunk a szurkolótáborral, amit mindenekelőtt a kölcsönös tisztelet jellemzett.

A klub vezetése állítja, mindig is támogatta az ultrákat (ez most is így van), soha semmilyen döntést nem hozott meg a velük való egyeztetés nélkül. Úgy vélik, ezúttal is kikérték a szurkolói csoport vezetőinek véleményét, és közös döntést hoztak. Ennek tudatában alakították ki az új ülésrendet.