2024. július 1-től az OTP Bank - PICK Szeged mezében szerepel tovább a francia beálló, Jérémy Toto. A 31 éves játékossal kétéves megállapodást írt alá a csapat. 

2024 nyarától kétéves szerződést kötött a Pick-Szegeddel a francia válogatott beálló, Jérémy Toto

Sport

2024. július 1-től az OTP Bank – PICK Szeged mezében szerepel tovább a francia beálló, Jérémy Toto. A 31 éves játékossal kétéves megállapodást írt alá a csapat. 

“Rutinos játékost sikerült Szegedre csábítanunk, aki nagy nemzetközi tapasztalattal bír, így nagy erőssége lesz csapatunknak” – nyilatkozta Kiss Bence, cégvezető.

Jérémy Toto 1992. május 15-én született Párizs egyik negyedében, Courbevoie-ben. A #kékek szurkolótábora számára nem ismeretlen a beálló, hiszen  a Vardar Szkopje és a HBC Nantes csapatával is járt már Szegeden, mindkét együttessel a Bajnokok Ligájában szerepelt. A francia első osztályban az US Creteil Handball csapatában mutatkozott be, ezután a Saint-Raphael kézilabdázója lett. A 2020-2021-es idényben a lengyel Wisla Plock együtteséhez szerződött. Egy éve múlva már Észak-Macedóniában, az említett Vardar csapatában szerepelt. Szkopjéban két gólt szerzett a Pick-Szegeden ellen, de nem tudta megakadályozni a győzelmüket, hiszen 30-27-re nyertek a #kékek.

A Vardar színeiben 48 gólt szerzett a BL-ben. 2022-ben visszatért Franciaországba, a HBC Nantes játékosa lett.

“Tavaly egy csoportban szerepeltünk, a nantes-i meccsen (35-30 a franciáknak) 2 gólt dobott, a PICK Arénában lejátszott találkozón háromszor volt eredményes, a meccs végül 28-28-as végeredményt hozott. Ebben az idényben 33 gólt dobott a Bajnokok Ligájában. A nyári, Sélestat-ban lejátszott tornán is szerepelt ellenünk, igaz, nem tudta megakadályozni, hogy megnyerjük a viadalt. Tavasszal pályára lépett a francia válogatott Európa-bajnoki selejtezős meccsein, azonban végül nem került be a gallok Eb-keretébe” – áll a pickhandball.hu-n megosztott hírben.

Az új játékos a következőképp nyilatkozott:

“Nagyön örülök annak, hogy a következő szezonban Szegedre igazolok. Ez egy új kihívás és egy új lépés lesz karrieremben. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az első francia mezőnyjátékosa a klubnak. Alig várom már, hogy találkozhassak a szegedi szurkolókkal és pályára léphessek ebben a csodálatos Arénában. Pazar a létesítmény és minden körülmény, ezt megtapasztalhattam már, amikor jelenlegi csapatommal, a Nantes-tal itt szerepelhettem” – nyilatkozta Jérémy Toto.

(pickhandball.hu)

Fotó: pickhandball.hu