Top 8 kriptovaluta könyv

Világ

Már a csapból is kriptovaluták ról szóló hírek folynak, de te még mindig nem tudod, miért fontos a jelenlétük a mai világban? Fogalmad sincs arról, hogyan működik a blokklánc, de kíváncsi vagy rá? Megnéztél már rengeteg videót az interneten, viszont úgy érzed, többre lenne szükséged ahhoz, hogy összeálljon a kép? Aggodalomra semmi ok! Összegyűjtöttük neked a top 8 legjobb (angol és magyar nyelvű) kriptovaluták ról, valamint a blokklánc technológiáról szóló könyvet, melyekből aztán biztosan A-tól Z-ig megtanulhatod az alapokat – és még sok mást. Ha pedig elsajátítottad a kriptovalutákkal való kereskedés fortélyait és kereskedni szeretnél, nincs más dolgod, mint regisztrálni egy megbízható kereskedelmi platformra, mint például a hivatalos Bitcoin Prime weboldal.

Chris Burniske és Jack Tatar: Cryptoassets

Burniske és Tatar pénzügyi szempontból vizsgálja a blokkláncot, és kulcsfontosságú technológiaként hivatkoznak rá. A könyv összességében az átlagos, befektetni vágyók számára íródott, mintsem a programozók meglehetősen nehézkes nyelvén. Rendkívül egyszerűen, mégis roppant kifinomultan magyarázzák el a kriptovaluták hatterét. Belekóstolhatunk a 2008-as pénzügyi válság történetébe, majd egészen a bitcoin megalakulásáig kalauzolnak el bennünket. Részletesen bemutatják a különböző kripto eszközök típusait, és megkísérlik egy forradalmi eszköz osztályként meghatározni őket. Az biztos, hogy a könyv hatalmas dicséretet érdemel a szükséges alapok megadásáért, a blokklánc befektetés gyakorlatias részletezéséért, valamint a különféle kripto tárcák és tőzsdék kiemelkedő bemutatásáért.

Don és Alex Tapscott: Blockchain Revolution

Egy könyv, amiből aztán tényleg mindent megtanulhatunk a blokklánc technológia működéséről, és amiben szó esik arról is, mindez hogyan változtathatja meg a pénz, az online tranzakciók és az üzleti világ jövőjét. A Tapscott család szerint a blokklánc jelentős mértékben javítani fogja a pénzügyi szolgáltatásokat és a személyes adatok védelmét. Egyszerű, de átalakítható protokoll ként tekintenek a technológiára – amely nem mellesleg lehetővé teszi, hogy a névtelenek maradjunk és biztonságban érezzük magunkat. A szerzők elismerik, hogy a blokklánc ugyan még gyerekcipőben jár, de kitűnően felvázolják azt a forgatókönyvet is, melyben a technológia világméretűvé alakul.

Phil Champagne: The Book of Satoshi

A blokklánc technológia és a bitcoin lényegében azért kapcsolódik olyan szorosan egymáshoz, mivel a blokklánc lehetővé tette a kriptovaluták létrejöttét. Ebben a könyvben a Bitcoin titokzatos megalkotója, Satoshi Nakomato írásait olvashatjuk, és egy időre belebújhatunk bőrébe, majd jobban megérthetjük a mögöttes technológia működését. Hogy őszinték legyünk, a könyv egy igazi kincs a kripto valutákat kedvelők számára, ugyanis a Bitcoin ötletét részletező eredeti papír, számos e-mail, online fórumbejegyzések időrendben rendezett gyűjteménye is megtalálható benne.

Antony Lewis: The Basics of Bitcoins and Blockchains

Antony Lewis közel egy évtizede a kriptovaluta és a blokklánc tér szakértője. Könyvében tömören lebontja a technológia felépítését úgy, hogy mindaz emészthető, könnyen olvasható és érthető legyen a térben már jártasak, de az újoncok számára is. Írása a kriptovaluták alapjait is lefedi, mely rendkívül hasznos útmutató lehet azok számára, akik különösképpen érdeklődnek a blokklánc technológia és annak számos, izgalmasabbnál izgalmasabb alkalmazása iránt.

Elad Elrom: The Blockchain Developer

Míg a listán szereplő könyvek általános áttekintés nyújtanak a blokklánc technológiáról, ezt a könyvet a fejlesztők összetett gondolatmenetével írták. Minden apró kis részlet megtalálható benne, és kitűnő olvasmány lehet azok számára, akik már valamelyest ismeretesek a blokklánc világában. Elad Elrom amellett, hogy gondosan elmagyarázza a technológia szerkezeti felépítését, saját blokklánc létrehozásának folyamatát, a dApp-ok felépítését is taglalja.

Steve Levy: Crypto

Akik már régóta követik a kriptovaluták világát, számukra talán már nagyon sok új dolgot nem mond a könyv, azok azonban, akik most ismerkednek a forradalmi eszköz vívmányaival, biztosan rendkívül sokat fognak belőle tanulni. A kriptográfia 20. századi történetétől kezdve az ötvenes évekig visszamenőleg mindenféle pénzügyet próbára tevő történetet bemutat, mellyel aztán kalandosan végig bogarász hajtjuk az eddigi események izgalmas részleteit.

Nik Patel: An Altcoin Trader’s Handbook

Lehetsz kezdő vagy profi trader, az biztos: mindig van mit tanulnia az embernek – nincs ez másképp a kriptovalutákkal történő kereskedés esetében sem. Nik rendkívüli sikersztorijai a kriptovaluták volatilis világába röpítik olvasóit, szakértői szemléletmódjának köszönhetően pedig magunk is mélyebben beleláthatunk a kripto kereskedelem rejtélyes világába. Egyet viszont jobb, ha észben tartunk: nincs kereskedés kockázat nélkül, és a könyv sem egy varázsrecept arra, hogy milliókat bezsebeljünk – fontos, hogy észnél legyünk, és meggondolt döntéseket hozzunk!

Dr. Saifedean Ammous: Bitcoin Standard – A központi bankok decentralizált alternatívája

A könyv csupán egy éve került fel magyarul a könyvesboltok polcaira, de azonnal hatalmas sikert aratott. Nem is csoda, hiszen a közgazdász író rendkívül érdekesre vette a formulát, és bőven mesélt a Bitcoin történetéről, valamint a pénzügyi rendszer megreformálásáról is. Ammous egy izgalmas utazásra invitálja az olvasót, és közgazdasági szemmel vezet végig bennünket a kereskedelemtől kezdve, a békén és kultúrán át egészen a művészetig. Egy valami biztos: ezt a könyvet olvasva egy percig sem fogunk unatkozni. (x)