Filmvásznakról ismert autókat mutattak be Los Angelesben

Világ

“Cars in the Cinema” elnevezésű, látványos “Old Timer” autó show-val ünnepelte a Los Angeles-i Hollywood Museum augusztus 27-én a filmvásznakról ismert, klasszikus autókat Hollywood szívében. 

Ezúttal nem a színészekre és filmvilág alkotóira koncentrált a mindig gazdag programokat,  érdekes időszaki és állandó kiállításokat kínáló Hollywood Museum, hanem a klasszikus Hollywood-i kultfilmekben – mint például a Casablanca-ban is – feltűnő négykerekű csodákra. Donelle Dadigan, a Hollywood Múzeum alapító elnöke a Los Angeles-i Great Autos Car Club-bal együttműködve első alkalommal rendezte meg a klasszikus autós show-t, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a múzeumban megtalálható híres televíziós és filmes autókra.

Ruta Lee
Ruta Lee

A Hollywood Múzeumban bemutatott filmes és tévés autók között szerepel az 1981-es DeLorean DMC-12 és a Toyota SR5 Pickup Truck, amely a „Vissza a jövőbe” című filmben szerepel, az 1977-es Pontiac Firebird Trans Am a „Smokey and the Bandit”-ból, az 1959-es Cadillac. Miller-Meteor Sentinel limuzin stílusú végrakodós kombinált autó (mentő átalakítás), amelyet az 1984-es Szellemirtók című filmben használnak, az ikonikus tévésorozatban használt Batmobile és Bat Cycle, valamint a híres Las Vegas Disco Ball Mirrored Pinto.

A rendezvényre látogatók nem csak a klasszikus autókat szemlélhették meg, hanem tanúi lehettek egy díjátadónak is, amelyen a díjakat Hollywood-i a hírességek különböző kategóriákban adtak át:

A Hollywood Múzeum igazgatója, Donelle Dadigan „Best of Show” díjat, Carolyn Hennesy (True Blood/GH/Jessie) a „Wicked Set of Wheels” díjat, az Oscar-díjas George Chakiris (West Side Story) az „The Academy Award Winners Choice” díjat, Ruta Lee (Seven Brides For Seven Brothers/Funny Face) a „Classic Hollywood Blonds Only” díjat, Anson Williams (Happy Days) a „Candidates Campaign Cruising” díjat, Kate Linder (Y&R)a „Daytime Divas Choice” díjat, Roslyn Kind a „Roslyn Rambling Road” díjat és Dave Kunz (ABC News) az „Cars in News” díjat adta át.

– Vida Virág –