Szeged, gólyalábasok, ünnepi fény, Dóm tér, adventi vásár, Kárász utca, díszkivilágítás, Dugonics tér, fényvillamos

Szilveszterkor Eger, Gyula és Szeged volt a legkeresettebb a belföldi utazók körében

Wellness

Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Gyula, Szeged, Budapest és Pécs volt a legkeresettebb úti cél – ismertette foglalási adatai alapján a Szallas.hu az MTI-vel. A közleményben tájékoztattak arról is, hogy 2024-re is indítanak akciós előfoglalási kampányt a Szallas.hu oldalán. Az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél.

A szállásfoglaló portál kiemelte: az ünnepi időszakból a szálláshelyeken tavaly is elsőként a szilveszter telítődött, jó pár frekventált wellness hotel már november végén teltházat jelzett az év végére. A foglalásonkénti átlagár fejenként egy éjszakára 15 ezer forint. Ilyenkor többen keresik a wellness-ajánlatokat és az óévbúcsúztató, ünnepi csomag ajánlatokat, valamint programlehetőségeket.

A 2024-es évben való várakozásaikról Szabó Tamás, a Szallas.hu Magyarországért és Horvátországért felelős igazgatója a közleményben kifejtette: a gazdasági környezet javulása várható 2024-ben, ami az utazások iránti kereslet erősödését eredményezi. Jelezte: további növekedési lehetőséget tartogat, hogy azok, akik az idén anyagi megfontolások miatt nem mentek a nyaralni, jövőre már áldozni fognak rá.

A belföldi turizmus élénkülését segítheti az is, hogy a SZÉP-kártyát 2024. január 1-jétől ismét csak szállásra és vendéglátásra lehet felhasználni. Erre nagy szüksége is van a szektornak, mert a külföldi utazások a koronavírus-járvány után már visszatértek, jövőre ez a trend maradni fog, de valószínűleg már nem erősödik – vélekedett Szabó Tamás.

A közleményben tájékoztattak arról is, hogy az eddig már megtett 2024-es nyári foglalások alapján Budapest, Szeged, Siófok, Hajdúszoboszló, Pécs, Eger, Gyula, Balatonfüred, Hévíz és Debrecen a legkeresettebb úti cél.

(MTI)

Fotó: Frank Yvette