Szeged, Rektori Hivatal, Őszi Kulturális Fesztivál, kultura, fesztivál, fényfestés

Elindult az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden – képgaléria

Helyi hírek

Potyó Imre természetfotóiból rendezett kiállítás megnyitójával, koncertekkel és fényfestéssel vette kezdetét 2024. október 1-jén a Szegedi Tudományegyetem Őszi Kulturális Fesztiválja, melyen hét héten át hetven helyszínen háromszáz, többségében ingyenes program várja az érdeklődőket. Az eseményt Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitotta meg.

A fesztivál nyitányaként az egyetem központi épületében rendeztek kiállítást Potyó Imre természetfotóiból, a tárlatot Dr. Bátori Zoltán, egyetemi docens nyitotta meg, közreműködött Czutor Zoltán dalszerző, előadó. Az SZTE egykori hallgatója több más elismerés mellett az Év Természetfotósa címet is viseli.

A Dugonics téren a Belmondo és a Docpiano Band koncertezett, a sokszínű fesztivál megnyitóját pedig hagyományosan fényfestés tette az est végén különlegessé.

A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és lehetőség szerint minden korosztálynak, érdeklődési körnek megfelelő programlehetőséget nyújtsanak. A jól megszokott műfaji sokszínűség idén sem marad el: az összművészeti fesztivál programjai között könnyű- és komolyzenei hangversenyeket, ismeretterjesztő előadásokat, színházi előadásokat, koncerteket, film- és könyvbemutatókat, kiállításokat, irodalmi- és közéleti beszélgetéseket is találni.

A következő hetekben a fesztivál vendége lesz Gryllus Dániel, Fabiny Tamás, Szirtes Edina Mókus énekes-zeneszerző, Balázs-Piri Soma és Fülei Balázs zongoraművész, a koncerteznek a Benedekfi testvérek, Petruska András és Csemer Boglárka Boogie vagy Kiss Tibi és az Aranyakkord.

Fotó: Frank Yvette