Óriáskerék. Szeged. Karácsony. Fotó: Iványi Aurél

Elkezdték megépíteni az óriáskereket Szegeden, a Dóm téren

Helyi hírek

A Szegedi Karácsonyi Hetek programsorozatának egyik legikonikusabb eleme a Dóm téren felállított óriáskerék, amelyből az adventi időszakban megcsodálható a karácsonyi fényekben tündöklő város. Ha minden jól megy, idén már november első hétvégéjén felülhetünk rá – adta hírül a szeged.hu.

Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a szeged.hu-nak elmondta: az óriáskereket másfél-két hét alatt építik meg, azaz még az őszi szünetben elkészül és várhatóan november első hétvégéjén már fel is lehet ülni rá.

Óriáskerék. Szeged. Karácsony. Fotó: Iványi Aurél
Lassan karácsonyi hangulat uralkodik a Dóm téren. 

Mint ismertette: az óriáskerékkel, amely Keszthelyről érkezett, ötven méter magasra lehet felmenni, egy kabinba, amelynek idén más a formája, mint a tavalyi volt, hatan ülhetnek be, a kabinokból összesen harminc van. Három kört tehetnek meg vele az érdeklődők, a felnőtt jegy 3000 forintba kerül, a gyerekek 2500 forintért ülhetnek fel rá. A kerék január 7-éig marad a Dóm téren.

Óriáskerék. Szeged. Karácsony. Fotó: Iványi Aurél
Az óriáskerék egy eleme.

Elmondta: a Szegedi Karácsonyi Hetek november 29-én kezdődik és december 24-ig tart, a karácsonyi vásárhoz szükséges faházakat november közepén kezdik el építeni, és akkor érkezik meg a karácsonyfa is a Dóm térre, valamint az óriási adventi koszorút is akkor kezdik majd el feldíszíteni.

A jó hírt Botka László, Szeged polgármestere is közzétette hivatalos Facebook-oldalán.

(szeged.hu)

Fotó: Botka László hivatalos Facebook-oldala.