Majka

“A Tankcsapdának megfelelt a technika, Majka úrnak nem” – visszakérné a rappertől a 8 milliós gázsiját Fehérgyarmat polgármestere

Bulvár

Majka múlt hétvégén lemondta fehérgyarmati koncerjét a technikai feltételek hiánya miatt, a pénzt azonban felvette. Ezt kérné vissza most a polgármester.

A vasárnapi buli végül jól sikerült, Curtis ugyanis beugrott egykori zenésztársa helyett, neki megfeleltek a helyszín technikai adottságai, nem úgy, mint Majkának.

Összességében nagyon amatőr volt minden, se a hangosítás, se a színpad mérete nem stimmelt. Nem tudtuk volna biztonsággal felhúzni a LED-falat, de főleg a hangtechnikával akadtak alapvető problémák. Nyíregyházáról tudtak volna pluszhangfalakat hozatni, de ezek nem érkeztek meg időben

– nyilatkozta a Blikknek Majka, aki elárulta, jó és merész húzásnak tartja, hogy a szervezők Curtist kérték fel helyette.

Bár tulajdonképpen ha úgy vesszük, én is ott voltam, hisz azon a CD-n, amit Curtis magával visz, én is ott vagyok hangban

– mondta Majka nevetve. Akkor viszont nem nevetett, amikor a pénzügyek kerültek szóba.

Dr. Péter Csaba, Fehérgyarmat polgármestere nagyon elkeseredett, amikor Majka úgy döntött, lemondja a fellépést. Ők ugyanis két alvállalkozóval dolgoznak, akik a hangtechnikáért és a színpadtechnikáért felelnek, ezek közül az egyikkel már dolgoztak Majkáék a Campus Fesztiválon, akkor ott semmi problémájuk nem volt.

Ugyanez a csapat biztosította a technikát a Halott Pénznek, Rúzsa Magdinak és a Tankcsapdának is, ha nekik megfelelt, nem tudom, Majka úrnak miért nem

– mondta a polgármester, aki szerint Majka stábja ránézésre döntött úgy, hogy nem megfelelő a hangtechnika és a színpad sem bírja el a LED-falat.

Majka úr meg sem jelent a helyszínen, pedig még az általa kért kesudiót és vodkát is bekészítettük

– fogalmazott Dr. Péter Csaba, aki jogi útra tereli az ügyet, ugyanis előre kifizették a fellépésért kért 8,1 millió forintot, amit Majka természetesen elfogadott.

Majka felháborodott a polgármester döntésén és az is lehet, ő pedig hitelrontásért fog perelni. Szerinte nem igaz, hogy csak a koncert előtt érkeztek, mert neki már öt után jelezték a problémát a technikusai, a fellépés pedig este tízkor kezdődött volna. Úgy véli, abban sincs semmi meglepő, hogy előre utaltak nekik 8 millió forintot, minden nagy zenekar esetén ez az eljárás.