Az ünnepre megszépül a park

Egyetem

Karácsonyig megújul az egyetem előtti szökőkút környezete. Az elöregedett és hiányos tujasor helyére őshonos tiszafák kerülnek az Egyetem téren.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata egy éve kezdeményezte a szökőkút melletti elöregedett, a Főépület látványát rontó hiányos tujasor felújítását az önkormányzatnál. Az egyetem vezetése is támogatta a hallgatók kezdeményezését, és arról állapodott meg az önkormányzattal, hogy a régi tuják helyére 20 darab 3 méter magas, kúpformára nyírt tiszafát vesz, az önkormányzat pedig – mint a terület fenntartója – vállalja a fák cseréjét és a szökőkút melletti park rendbetételét.

Az önkormányzat által kiválasztott cég (Parkertech Kft.) az elmúlt hétvégén – a jegyzőtől kapott engedélyek birtokában – kezdte meg a munkát és a tervek szerint még karácsony előtt befejezi a facserét.

Az örökzöld tiszafa Magyarországon őshonos, védett növény. Lassan növő, de rendkívül hosszú életű faj, akár ezer évig is élhet. Nagyon jól metszhető, viszonylag szárazságtűrő és nem túl nagy igényű, így sokáig megőrizhető a szépsége.

unideb.hu