Téli diplomaosztó a GYFK-n

Egyetem

Csaknem száznegyven hallgató kapta meg diplomáját szombaton a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán.

Szociálpedagógusokat, óvodapedagógusokat, andragógusokat, csecsemő- és kisgyermeknevelőket, valamint emberi erőforrás tanácsadókat avattak a hajdúböszörményi kar diplomaosztóján. A GYFK négy alap-, egy mester- és négy szakirányú továbbképzési szakon adott ki oklevelet. Kovácsné Bakosi Éva dékán beszédében kiemelte, hogy a kar folyamatosan igazodik a társadalmi változásokhoz, az igényekhez és ezeket elemezve fejlesztik a képzéseiket.

– Ismét egy új képzéssel jelentkezünk, mely a régió felzárkózási stratégiájához igazodó felkészültséget fog adni a végzetteknek. A társadalmi tanulmányok alapszak a megújuló magyar felsőoktatás egyik új szakja, amely gyakorlatilag alkalmazott szociológiai, társadalomtudományi ismeretek közvetítésére vállalkozik, hogy olyan szakembereket képezzünk, akik a hazánkban megindult társadalmi változások élére tudnak állni, és a civil szervezetek szakmai vezetésre is alkalmasak – hangsúlyozta Kovácsné Bakosi Éva dékán.

A Főépület Aulájában rendezett ünnepségen elismeréseket és kari kitüntetéseket is átadtak a kar oktatóinak, dolgozóinak és friss diplomásainak.

 

unideb.hu