Irány az Educatio!

Egyetem

Idén 15. alkalommal rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amelynek kezdetek óta állandó vendége a Debreceni Egyetem.

A fővárosi kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és -forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények és oktatással foglalkozó kutatóintézetek is bemutatják kínálatukat.

A hazai oktatási piac legnagyobb, ingyenesen látogatható seregszemléje különösen hasznos a felvételiző diákok számára, hiszen egy időben, egy helyen tájékozódhatnak csaknem 50 felsőoktatási intézményről.

A Debreceni Egyetem ebben az évben 36 m2-es önálló „sziget” standon mutatja be 14 karának felvételi kínálatát. A 30 fős stáb – jórészt a Hallgatói Önkormányzat képviselői – az érdeklődők valamennyi kérdésére válaszolnak, ismertetve az intézmény oktatási, képzési, kulturális, kollégiumi és szabadidős lehetőségeit.

– Az Educatio kiállításon való részvétel illeszkedik az egyetem beiskolázási programjába, hiszen tapasztalataink szerint sokan nem csak a Debrecenben rendezett DExpo-n, hanem itt Budapesten is felkeresnek minket. Ezen a rendezvényen lehetőségünk van arra, hogy a fővárosi és a dunántúli megyékben élő, felvételi előtt álló diákokkal találkozzunk, bemutathatjuk, mi az, amit a Debreceni Egyetem nyújtani tud leendő hallgatói számára – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika. A főtitkárhelyettes elmondta: a február 15-i jelentkezési határidő előtt 4-én még egy beiskolázási fórumot is rendez „ Hogy ne maradjon megválaszolatlan kérdés” mottóval a Főépület Aulájában a Debreceni Egyetem.

Időpont: 2015. január 22-24. (csütörtök-péntek-szombat)
Nyitva tartás: 10-17 óra
Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ (Budapest, Dózsa György út 1.)
unideb.hu