Csökken az árbevétel az idén, de bízik a magyar piacban a dán Flying Tiger

Gazdaság

A koronavírus-járvány miatt az idén csökkenő árbevételre számít a dán Flying Tiger üzlethálózat Magyarországon, ugyanakkor jövőre további boltnyitást terveznek – tájékoztatta a dizájnüzletlánc az MTI-t.

A cég a biztonságosabb vásárlás érdekében új lehetőségként bevezette, hogy regisztrálni lehet nyitás előtti privát vásárlásra. A negyedórás periódusokra üzletenként legfeljebb 20 ember jelentkezhet, vásárlási kötelezettség nincs. A szolgáltatást Belgiumban próbálták ki először, ahol az érdeklődők kedvezően fogadták, Magyarország a második, ahol biztosítják ezt a lehetőséget – közölték.

Az ajándékokat és dizájn termékeket forgalmazó Flying Tiger Copenhagen 2015-ben nyitotta az első üzletét Magyarországon, mára a Tiger Stores Hungary Zrt. vezetésével 11 üzlet működik a hazai hálózatban, ahol 60 munkavállalót foglalkoztatnak. A vállalat tavaly bruttó 2,8 milliárd forint árbevételt ért el az előző évi bruttó 2,5 milliárd forint után, 2019-es üzemi eredménye nettó 90 millió forint volt.

A tájékoztatás szerint a vállalat további tervei között szerepel magyarországi webshopjuk mielőbbi megnyitása. A Flying Tiger Copenhagen 29 országban, 950 bolttal van jelen, a dán dizájnt képviselő vállalat termékeinek jellemzője a humor és a kreativitás.