Szamosi Szabolcs orgonaművész lett a Szegedi Dóm zeneigazgatója

Helyi hírek

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök Szamosi Szabolcs orgonaművészt, egyházzenészt bízta meg a Szegedi Dóm zeneigazgatói teendőivel, a feladat a húsvéti ünnepi szentmise zenei vezetésével kezdődik.

Az egyházmegye és a Filharmónia Magyarország együttműködésével 2020-ban öt olyan hangversenyt hallhatnak az érdeklődők, ahol az orgona újabb és újabb arcát mutatja meg. A 2019-es Orgonabérlet elmaradt koncertjét április 5-én rendezik meg Szamosi Szabolcs orgonaművész és Várdai István csellóművész fellépésével. Pünkösdkor a Filharmónia Magyarország Con Spirito Egyházzenei Fesztiváljának Szeged is otthont ad egy koncert erejéig, a bérlet májusi hangversenyén a vatikáni Sixtus-kápolna kórusát hallhatja a közönség – közölte a Filharmónia Magyarország hétfőn az MTI-vel.

Szeptember 13-án folytatódnak a bérletes hangversenyek, a harmadik koncerten Somogyi-Tóth Dániel orgonaművészt, Debrecen város főzeneigazgatóját és a Kodály Filharmónia Debrecen rézfúvós együttesét hallhatja a közönség. Novemberben Stephan Pollhammer orgonaművész és az Óbudai Danubia Zenekar ad koncertet, decemberben Kovács Szilárd orgonaművész és a Pécsi Bazilika Mozart Kórusa zárják az évadot Szamosi Szabolcs vezényletével.

Az orgonák éjszakáját idén is országszerte megrendezik, így Szegeden is több program várja a közönséget, valamint augusztusban újra lesz OrgonaPont.