Bulgáriai hatóság által keresett jármű lett elkapva a Nădlac II határátkelőhelyen

Helyi hírek Rendőrség

A Nădlac II – Csanapalota határátkelőhelynél a határőrség felfedezett egy audi márkájú személygépjárművet 6.200 euro értékben, melyet a bulgáriai hatóság keresett.

2020.08.18.-án 12:30 körül a Nădlac II – Csanapalota határátkelőhelynél formalitások elvégzése érdekében mutatkozott a 32 éves román állampolgár B.N., vezetve az Audi márkájú A8-s modelt, Bulgáriában beiratva.

A határi ellenőrzésnél a férfi bemutatta a jármű iratait is. Az adatbázisban való vizsgálat során meg lett állapítva, hogy az autó “csempészetre alkalmasnak” lett minősítve, figyelmeztetés bevezetve a bulgáriai hatóságok által. A megállapítotakkal szemben, a férfi azt vallotta, hogy a jarművet egy csere során szerezte egy olyan személytől kinek nem tudja a személyiazonosságát, megemlítve, hogy nem volt tudatában annak, hogy a jármű a hatóságok által keresve volt.

A 6.200 euró értékű jármű elérhetetlenné lett téve az aradi határrendészeti központnál, a határőrség pedig nyomozást kezdeményezett információ visszatartás gyanújával, mely végeztével jogi intézkedések lesznek véve.