Már várják az alkotásokat a szegedi Nyári Tárlatra

Helyi hírek

Elindult a jelentkezés Szeged kiemelkedő képzőművészeti seregszemléjére, a Nyári Tárlatra, a május elsején, a Reök palotában nyíló rangos országos kulturális eseményre március 31-ig küldhetik be a művészek alkotásaikat.

Izsák Bernadett közölte, hogy idén negyvenegyedik alkalommal rendezik meg a szegedi nyári fesztiválidőszak egyik legmeghatározóbb kiállítását, mely a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben.

A Nyári Tárlatra az alkotásokról készült nagy felbontású fotóval online, a www.reok.hu oldal jelentkezési felületén lehet pályázni március 31-ig. A jelentkezéshez a művész nevén és az alkotás címén kívül meg kell adni a mű méretét, készítésének évét, az alkalmazott technikát és a biztosítási értékét is. A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékeli, az általuk kiválasztott művekből áll össze az idei tárlat anyaga.

Bár a kiállítás előkészületeit, valamint a különböző határidőket módosíthatják az aktuális járványügyi korlátozások, a tárlat – a tervek szerint – május 1-jétől június 13-ig lesz látható a Reök-palotában.

Az első Nyári Tárlatot Szegeden 1962-ben rendezték meg, majd a nyolcvanas évektől – a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva – kétévente szervezik meg.

(MTI)