Újabb iskola épületét újították föl Szegeden

Helyi hírek

Csaknem 300 millió forintból, uniós támogatással felújították a szeged-kiskundorozsmai Jerney János általános iskola épületét. Az elmúlt években a Tisza-parti városban több mint 3 milliárd forintból hét oktatási intézményt korszerűsítettek – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a háromszintes, 1974-ben átadott épület felújítására 282 millió forintot fordított az önkormányzat, ebből 267 milliót uniós támogatás fedezett.

A külső fa- és fémablakok, valamint ajtók helyére műanyag, illetve alumínium szerkezetű, hőszigetelt nyílászárókat építettek be. A homlokzatot hőszigetelték. A lapos tetőre a hő- és vízszigetelés után napelemek kerültek, így ezután az iskola üzemeltetéséhez megújuló energiát is felhasználnak. A napelemek várhatóan fedezni fogják az intézmény teljes éves áramszükségletét.

Kicserélték a fűtéscsöveket és a radiátorokat, a helyiségeket pedig kifestették, és megújult a padlóburkolat egy része. Az akadálymentesített épületben vezetősávot építettek ki vakok és gyengénlátók számára.

A Jerney János iskola felújítása a tanítás mellett történt. Az épületben a járványügyi korlátozások feloldása után 235 diák folytathatja tanulmányait.

A beruházás kivitelezője a hódmezővásárhelyi Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. volt.

Szegeden 2018 óta 3,094 milliárd forintból – amelyből több mint félmilliárd forint az önkormányzat saját forrása volt – megújult a Bonifert Domonkos, a Tabán, a tarjáni kéttannyelvű és a Weöres Sándor általános iskola, a Petőfi Sándor iskola Bálint Sándor tagiskolája, valamint a Vörösmarty Mihály és a Jerney János általános iskola.