Nagy kiterjedésű szabadtéri tüzek adtak munkát a tűzoltóknak csütörtökön Csongrád-Csanád megyében

Helyi hírek

Csütörtökön öt szabadtéri tűzesethez riasztották a megye egységeit. Több esetben is nagy kiterjedésű, gyorsan terjedő lángokkal kellett küzdeniük a tűzoltóknak. Órákon át oltottak a hőségben például Szentes külterületén, ahol több mint tíz hektáros területen lángolt a betakarítás előtt álló gabona. Itt az elsődleges információk szerint a tüzet egy autóból kidobott cigarettacsikk okozta. Több mint húsz tűzoltó vett részt az oltásban. Személyi sérülés nem történt, de a gazdát ért anyagi kár jelentős.

Délben pedig Szegváron két hektáros terület égett le a tarló, a tűzben huszonhat körbála is megsemmisült. A kora esti órákban a fehértói halászcsárda mellett a nádas lángolt, majd a Tomba és Kelebia közötti területen pedig a vasúti töltés oldala égett. A tűzoltók minden esetben rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Jelzett, ezzel ismét életet mentet a szén-monoxid-érzékelő Szegeden. Egy családi házban jelezte éles sípolással a készülék a megemelkedett koncentrációt csütörtökön délután. A tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a lakás helyiségeiben. Senki sem sérült meg.

Két méter mély gödörbe esett egy kutya Bakson csütörtökön délelőtt. A Kisteleki katasztrófavédelmi őrs tűzoltói mentették ki a bajba jutott négylábút.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük