Várakozni kell a röszkei átkelőknél

Helyi hírek

A szabadságukra Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni indulók miatt intenzív a forgalom a röszkei autópálya- és közúti határátkelőhelyen – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken délután az MTI-vel.

Szabó Szilvia elmondta, a Szerbia felé személygépkocsival utazóknak mindkét átkelőnél kettő órát kell várakozniuk.

A hétvégén is jelentős forgalom várható, ezért érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi, a tiszaszigeti és az ásotthalmi közúti határátkelőhely, valamennyi 7-től 19 óráig üzemel – hívta fel a figyelmet.

A hétvégén kialakulhatnak sorok a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen is. A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is – mondta.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével lehet tájékozódni.