Vége a SZIN-nek, már várjuk a következőt

Helyi hírek Party Zone

Újra a rég megszokott fesztiválhangulat terítette be az Újszegedi Partfürdőt a legnagyobb nyárzáró fesztiválon. A Szegedi Ifjúsági Napok pénteki napja teltházat hozott, az összlátogatószám pedig megközelítette az utolsó, 2019-es rendezvény létszámát. A szervezők pedig már a 2022-es bulira készülnek.
Véget ért a hazai fesztiválévad legnagyobb hagyományokkal bíró rendezvénye. A Szegedi Ifjúsági Napok több mint 50 éve csalogatja az ország minden tájáról a fesztiválozókat. S bár – az ismert okok miatt – az elmúlt két év gyakorlatilag fesztivál nélkül maradt, a SZIN közönsége ott folytatta, ahol annak idején abbahagyta. Kolonics Erika, a SZIN főszervezője elmondta „Arányaiban nagyobb visszaeséssel számoltunk, de számunkra is meglepő módon, a közönség száma megközelítette a 2019-es látogatószámot.”

A SZIN ezúttal hazai zenekarokat léptetett fel, az öt nap alatt több mint 200-at, nem titkolt szándékkal, hogy ezzel is segítse azokat a zenekarokat, akiket a két szűk esztendő hallgatásra kényszerített.

A zenekarok pedig óriási bulikat csaptak, köztük is a hazai fesztiváltörténelem unikális koncertjét, ahol Korda György 60 évet repült vissza az időben és a Carson Coma most huszonéves tagjaival nyomott le egy 1963-ban született örökbecsűt.

Egy nászút is indult a SZIN-en. Puskás Petinek, a Biebers frontemberének és ifjú feleségének esküvő utáni első útja a szegedi fesztiválra vezetett, ahol a szervezők nászajándékkal köszöntötték az ifjú párt.

Ismét bebizonyították a SZIN látogatói, hogy nyitottak a jótékonykodásra. A SZIN és a bulizók újabb 1.000.000 forinttal járultak hozzá a bohócdoktorokat segítő Karitáció Alapítvány munkájához.

A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői a rendezvény végeztével már a jövő évi fesztiválra fókuszálnak. A buli másnapjától, hétfő délutántól már egy extra Early Bird akcióval állnak elő, mely szerint 10 napon keresztül 2022 darab bérletet mindössze 20.022 forintért dobnak piacra a 2022-es SZIN-re, ami jövőre augusztus 24-27 között tér vissza a Tisza-partra.