Illegális migránsokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Helyi hírek

A rendőrök 35 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Nagylak Határrendészeti kirendeltség járőrei 2021. szeptember 30-án 23 óra 5 perckor 23 fő és október 1-én 0 óra 10 perckor 12 fő illegális határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, valamint Apátfalva  külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, pakisztáni és bangladesi állampolgárnak valloták magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök 10 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a honvédekkel együttműködve 2021. október 1-jén 8 óra 25 perckor 10 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.