Felújították a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonát

Helyi hírek

Felújították a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry Időskorúak Otthonát, a beruházás 732 millió forintból valósult meg, amelyből 600 milliót európai uniós és kormányzati támogatás fedezett – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a több mint százéves épület energetikai korszerűsítésének köszönhetően fenntarthatóbbá vált az intézmény működtetése, és évente 315,74 tonnányi szén-dioxidnak megfelelő mennyiségű üvegházhatású gázzal kevesebb kerül a légkörbe. A beruházás által javul az otthon lakóinak és dolgozóinak komfortja.

A rekonstrukció kivitelezője a sándorfalvi székhelyű Ta-Ki House Építő Kft. volt.

A beruházás során szigetelték az épület homlokzatát és födémét, kicserélték a külső nyílászárókat, akadálymentesítették a vizesblokkokat, felújították az elektromos hálózatot, továbbá a villamosenergia-igény egy részének fedezése érdekében napelemeket telepítettek. Korszerűsítették a fűtésrendszert, amelynek kiegészítésére napkollektorokat helyeztek el az épület tetejére. Önkormányzati forrásból az esetleges áramszünetek kiküszöbölése érdekében aggregátort is telepítettek az épülethez.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük