Sokan voltak az egyetemi hétvégén

Újra együtt voltak a sportos családok az Alma Mater Weekenden

Egyetem Helyi hírek

Sípálya Szegeden, főzőverseny, gyermekprogramok és megszámlálhatatlan sportlehetőség – két év után először ismét összejött az egyetem apraja-nagyja az SZTE Alma Mater Weekend és Sportnapon.

A Hattyas soron a Testkultúra koncepció kapcsán találkoztak újra a résztvevők, ahol minden eddiginél színesebb programkínálattal és sportlehetőségekkel várta az SZTE Alma Mater és az SZTE Sportközpont a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit, volt hallgatóit, dolgozóit és családjaikat.

A Weekend idei színpadán szemkápráztató táncos előadások, sportbemutatók színesítették a rendezvényt, miközben folyamatosan zajlottak a különböző sport-kreatív-és oktatóprogramok – a teljesség igénye nélkül csak néhányat megemlítve: a gyerekek körében ismét nagy sikert aratott az arcfestés, de idén kipróbálhatták azt is, hogy milyen nyáron síelni, tanulhattak a tűzzsonglőrködésről, szelektív szemétgyűjtésről, légtornázhattak, vagy a magasba emelkedhettek a SZOTE Cheerleaders csapat vállán is.

A rendezvény adott alkalmat az SZTE 100 – Mozdulj ki! kihívás díjátadójára is. Összesen majdnem kétszázezer percnyi mozgás a szabadlevegőn, több mint száz résztvevővel – idén tavasszal is nagyot mozdult Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE Mozdulj ki! kihívással az előző évekhez hasonlóan (2020: SZTE Mozdulj, 2021: SZTE 100) az egyetem hallgatóit, volt hallgatóit és dolgozóit hívta mozgásra az SZTE Sportközpont és Sportiroda az SZTE Alma Materrel közös szervezésben.

A Mozdulj ki! verseny idei koncepciója alapján mindenki a szabad levegőn végzett testmozgást: kerékpároztak, futottak, túráztak és úsztak. A kihívás ideje alatt 11 kar, 3 egyetemi egység és 117 résztvevő sportolt összesen 195056 percet, azaz több mint 3250 órát. Az eredmények minden elképzelést felülmúltak. A verseny indulásakor kitűzött cél a 100 óra elérése volt, majd a tétet emelték a szervezők 100 napra, 144 000 percre – ezeket a célokat pedig jól láthatóan könnyen vette az SZTE Mozdulj ki! közössége. A díjakat, az egyetem vezetői mellett az SZTE alumnusa, dr. Molnár Tamás, olimpiai bajnok adta át a helyezetteknek.

A Weekend egyik legrégebbi hagyománya az egyetem karai és egységei közti Gasztro Mater főzőverseny, aminek zsűrijében idén Bessenyei Zsoltot, a 2022-es Alma Mater Díjas Pick Szeged-Bonafarm csoport cég HR vezetőjét, Prof. Dr. Tarkó Klárát, Prof. Dr. Görög Mártát és Dr. habli Fritz Pétert köszönthették. A gondosan készített finomságok természetesen nagy kihívás elé állították a zsűri tagjait, ezért végül a helyezettek mellett több különdíjas versenyző csapat is született.

Nyitókép: Bobkó Anna