Szakorvosi rendelő Szegeden.

Pénteken zárva lesznek az orvosi rendelők, a gyógyszertárak és sok hivatal is

Egyetem Gazdaság Helyi hírek

Pénteken Semmelweis-nap és köztisztviselők napja: zárva lesznek a háziorvosok, a szakorvosi rendelők, a polgármesteri hivatalok és még sok minden – a kormányablakok viszont nyitva lesznek.

Július elsején tartják a Semmelweis-napot, azaz az egészségügyi dolgozók napját, így pénteken zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelőintézetek, a védőnői szolgáltatok, és a legtöbb gyógyszertár is. – Az ellátást az egészségügyi szolgáltatók ügyeleti rend szerint biztosítják.

Szeged TV – és az önkormányzati szeged.hu portál – úgy tudja, hogy a Semmelweis-nap ellenére Szegeden sok patika mégis kinyit pénteken, például a Pingvin Patika is az Anna-kúton. Tehát, akinek gyógyszerre lenne szüksége, biztosan hozzá tud majd jutni. A 24 órában nyitva tartó, és az ügyeletes gyógyszertárak címét, telefonszámát az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet holnapján lehet megtalálni.

Pénteken a polgármesteri hivatalok irodái sem lesznek nyitva, hiszen köztisztviselők napja lesz, így nem fogadnak ügyfeleket. A kormányablakok ugyanakkor a Miniszterelnökség tájékoztatása alapján a megszokott időben fogadják az ügyfeleket, és az adóhivatal irodái, ügyfélszolgálatai is nyitva lesznek.