SZTE teniszpálya

 SZTE teniszpályát avattak az újszegedi ligetben

Egyetem Helyi hírek Sport

Mint olyan sok jó dolog Szegeden, az újszegedi Erzsébet-ligetben található teniszcentrum is Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik. A Nobel díjas tudós amellett, hogy aktívan játszott ezeken a pályákon, az egyik alapítója is volt. A korszerű, előremutató létesítmény egy komplett felújítással ünnepelte 100. évfordulóját.

A XXI. század elvárásainak megfelelő teniszklub minapi megnyitóján részt vett Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, valamint a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára Sütő Csilla is.

– Mindenki számára ismeretes a híres a fotó, amelyen Szent-Györgyi Albert röptézik, ez a pillanat nagyon jól mutatja, hogy a tehetség nem idő és kor függvénye. A mostani megnyitó pedig egy ikonikus pillanat, hiszen a létesítmény demonstrálja az egész egyetem számára, a jövő útját – mondta az egyetem rektora.

SZTE teniszpálya

A kezdeti szakaszban a pályák korszerűsítették, és a megépítették mobilcsarnokokot, a program második felében a klubépületet újították meg. Fendler Judit, az SZTE kancellárja elmondta, boldog, hogy egy olyan sportlétesítmény újult meg a Szegedi Tudományegyetemen, amely kiváló táptalaja lehet a szegedi tehetséggondozásnak, és az egyetemi polgárok örömmel használhatják.

A megnyitót követően a hat szabadtéri pályát, a földszinti öltözőket, a modern fedett csarnokot és az emeleti helységeket is bemutatta Hajnal István, a Hajnal Tenisz Iskola névadója és a Sportmánia Közhasznú Egyesület vezetője.

– Itt játszottam életem első versenyét és már akkor megragadott az a klasszikus és ma már egyre kevesebb helyen tapasztalható hangulat, amely ebből a helyből árad. Szívügyemnek tekintem, hogy megmaradjon, és fejlődjön. A korábbi épület kihasználatlansága miatt régi vágyam teljesült ezzel a felújítással, amiből a Szegedi Tudományegyetem és a tenisz sport is csak profitálhat. Az új klubház kiszolgálja a sportolni vágyók igényeit – mondta el Hajnal István.

SZTE klubház

Az új klubház az SZTE polgárai számára olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a gyönyörű fedett terasz és klubszoba, valamint fitneszterem. Ezeket az előnyöket a hallgatók, az oktatók és az SZTE polgárai a felújítás alatt is élvezhették, hiszen nem zárták be a létesítményt.

A program másik pillére a sportszakmai fejlesztés volt, amelyet az SZTE Sportközpontja koordinált. – Az SZTE női teniszcsapata a legerősebb a hazai csapatbajnokságban. A Szuperligában csak az MTK-tól kapott ki az elődöntőben, így tavaly harmadik helyezést értek el, tavaly előtt pedig másodikat. Az együttműködés keretében, pedig ősszel az első osztályért játszhat az SZTE SPORTMÁNIA férfi tenisz csapata. Az új klubház a 6 teniszpályájához, 25-30 ember befogadására alkalmas teret biztosít a hallgatók testnevelésóráinak – tudtuk meg Dr. Tokodi Margarétától, az SZTE Sportközpont vezetőjétől.

Fotók: Bobkó Anna