Új kerékpársáv Szegeden

Biztonságosabb és átláthatóbb lett a kerékpározás az Anna-kútnál

Helyi hírek

Eddig a belváros felé a Kossuth Lajos sugárúton a Bocskai utcához érkezve nem vezették tovább a kerékpározókat – június végétől ez megszűnt.

Régen kerékpárút segíti a közlekedést Dorozsmai, a budapesti úton és a Kossuth Lajos sugárúton, egészen a Bocskai utcáig, onnan helyhiány miatt kerékpárút építésére nem volt lehetőség. -Ezért az úttesten nyitott sávot hoztak létre, így megerősítve a közlekedők számára, hogy biciklisek ezt vehetik igénybe – írta az önkormányzatportálja, a szeged.hu.

Eddig vagy befordultak itt a mellékutcába, vagy leszálltak a bicikliről és a járdán tolták azt, vagy szabályosan bekapcsolódtak a közúti forgalomba, így folytatva az utat az Anna-kút érintésével a Széchenyi tér felé.

A frissen itt felfestett burkolati jelek a kerékpárosok közlekedését hivatottak megkönnyíteni. A jelekkel éppen azt hangsúlyozzák, merre kell a kerékpárosnak tovább mennie. A nyitott sáv kisebb sávszélességet hagy az autók számára, amelyen egy normál gépkocsi elfér. A nyitott sávot a szélesebb járművek, példásul buszok használhatják, e nélkül nem férnének el.

A kerékpárosok biztonsága érdekébe felállóhelyek hoztak létre a közlekedési lámpánál, akik így a várakozók legelejére sorolhatnak.

Nyitókép: Frank Yvette