Botka László és Pál Tamás

Pál Tamást köszöntötték Szeged aranyérmével a szabadtéri játékok megnyitóján

Helyi hírek Kultúra

Botka László polgármestere köszöntőjével megnyílt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada, Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játék ősbemutatóját láthatta a közönség.

Botka László Szeged híres és ismert karmesterét, Pál Tamást köszöntötte a város aranyérmével, aki kettős évfordulót ünnepel idén: 60 évvel ezelőtt lépett először erre a színpadra, és most nyolcvanöt éves. Karmesterként, a szegedi szimfonikusok vezetőjeként ő vezényelte legtöbbször a város zenekarát ezen a színpadon.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékát Zsuráfszky Zoltán, az együttes Kossuth-díjas művészeti igazgatója állította színpadra Zs. Vincze Zsuzsaval közösen. A több száz táncost – közöttük hatvan szegedi gyermeket – szombaton este ismét láthatja majd a közönség.

Augusztus végéig még három produkció tizenkét előadása lesz látható, úlius 8-án visszatér Szegedre a Mamma mia!, Juronics Tamás állítja színpadra, Verdi La Traviata című operáját, majd az évadot a Chicago zárja, a bemutató augusztus 12-én lesz.

Fotók: Frank Yvette