Mentős videó

A mentősök köszönik: könnyedén választották ketté az M5-ösön a kocsisort

Bulvár Helyi hírek Rendőrség

A mentősök időről időre posztolnak érdekességeket az életükről, az elmúlt napokban két olyan bejegyzést is megjelentettek, amely szegedi kötődésű – vette észre a szegeder.hu.

Az egyiknél az M5 sztrádán rohant egymásba egy kisbusz és egy személyautó a csütörtök reggeli csúcsban. Az első bejelentés szerint 7–8-an utaztak a járművekben, ezért a mentésirányító több egységet riasztott segítségül. Az autósok példamutatóan az út két szélére húzódva biztosítottak szabad vonulást a mentőerőknek, akik így perceken belül helyszínre érhettek. A videó itt nézhető meg.

A másik eset is csütörtökön történt, akkor egy, a szegedi mentőállomásnál dolgozó főápoló ment utolsó munkanapjáról nyugdíjba. Gyenge Ferenc szakápoló 2005-ben lett tagja a szegedi mentőállomás közösségének, amit később évekig főápolóként vezetett.

Mentős búcsú

– Kocsizó évei után még sokáig dolgozott a Szegedi Mentésirányításon, egészen ma estig. Utolsó szolgálata végén nem várt meglepetéssel kedveskedtek bajtársai, amikor csaknem az összes szegedi mentőegység félperces szirénázással kívánt neki boldog, egészségben töltött nyugdíjas éveket – búcsúztak el tőle a posztban, ennek pillanatai itt nézhetőek meg.