SZTE gazdaságtudományi tábor

Középiskolásoknak szervezett gazdaságtudományi tábort az SZTE

Egyetem Gazdaság Helyi hírek

Két év kihagyás után újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara immár kilencedik alkalommal látja vendégül a középiskolásokat. Az egyhetes EcoCamp tehetséggondozó táborba idén 40-nél is több középiskolás jelentkezett, akik tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak az ingyenes programra.

– Rendkívül fontos számunkra, hogy minél szorosabb kapcsolatot ápoljunk a középiskolákkal, amelynek a tábor kiváló lehetőséget biztosít a tehetséggondozási tevékenységünk keretében. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a pályaválasztás előtt állók, hiszen idén is sok középiskolás diákot láthatunk vendégül, akik összesen 14 szakmai, illetve 6 szabadidős programon vehetnek részt. Az érettségi előtt álló fiatalok számára hasznos betekintést nyújt a tábor a gazdasági és pénzügyi összefüggések megértésébe, ezáltal pedig segíti a pályaválasztást is – mondta el az esemény megnyitóján Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja.

A Gazdaságtudományi Kar eredeti célkitűzése a lakosság pénzügyi kultúrájának javítása volt, hiszen a korábbi felmérések arra világítottak rá, hogy ez elmarad az elvárt szinttől. A Kar oktatói ennek fejlesztése érdekében a tábor keretében kívánják a pénzügyi tudatosságot erősíteni, elsősorban a fiatal korosztály körében.

Az elmúlt években már nemcsak a pénzügyi ismeretek, hanem menedzsment, marketing, turizmus, valamint statisztika, prezentációs technikák és vállalkozóvá válás is hangsúlyosan jelenik meg a szakmai előadások között.

A programok során játékos formában, interaktív módon sajátíthatják el ezeket az ismereteket a diákok egyetemi oktatóktól, illetve szakmai partnerektől, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaitól, illetve a néhány hete Európai Vállalkozásfejlesztési Díjban részesült Junior Achievement Magyarország szakembereitől.

Az idei tábor szervezésében 3 oktató, illetve 17 egyetemi hallgató vesz részt. A három oktatói szervező: Huszár Sándor, Kuruczleki Éva és Kálmán Melitta, akik közül Kálmán Melitta még diákként is részt vett az EcoCamp táborban, immár pedig oktatóként vesz részt a szervezésben. A hallgatói szervezők közül többen vannak, akik középiskolás diákként találkoztak először a táborral és a Karral, majd pedig a továbbtanulásnál is az SZTE GTK-t választották.

Nyitókép: SZTE