Bordányi benzinkút

Ennél nincs lejjebb: csak 10 litert tankolhatunk ársapkával a bordányi benzinkúton

Gazdaság Helyi hírek

Egy nap legfeljebb tíz liter üzemanyagot lehet hatósági áron tankolni a bordányi benzinkúton, ennél kevesebbnek már nem is nagyon lenne értelme.

Aki ma begurul a 5408-as főúton, Bordány szélén található Zombor Petrol töltőállomásra, azzal szembesül, hogy a Szegedhez közeli község egyetlen kútján naponta maximum 10 litert tankolhat az autós 480 forintos ársapkával, afölött már piaci az ár – vette észre a szegeder.hu.

Az országos sajtó csak nemrég kezdett el arról cikkezni, hogy a Lukoilnál csupán 20 litert lehet tankolni, portálunk már több mint két és fél hete megírta ezt az akkor legszigorúbbnak számító limitet. De ez még mindig jobb, mint ha “középdélelőttre” elfogy az aznapra kapott üzemanyag, ahogy arról ugyanebben a cikkben írtunk.

Egy szó mint száz 10 literes korlátozásról eddig nemigen lehetett hallani Magyarországon. Szombat este Rúzsa Magdi koncertjére menet benéztünk a kútra, a felirat változatlanul ott van a kútoszlopokon. De legalább volt üzemanyag, miközben egyre gyakoribb, hogy valahol, különösen kistelepüléseken nincs.  Üzemanyag fronton naponta történik valami, a legutolsó erős hír, hogy a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó kis kutak augusztus 19-én és 20-án nem nyitnak ki, “sztrájkolnak”. Erre hamarosan jött a kontra, hogy a Magyar Ásványolaj Szövetség tagjai viszont nyitva lesznek. Mondjuk, ez utóbbi a illusztrisabb társaság, a MOL a mellett több külföldi olajcég, így egyebek között az OMV, a Shell, a Lukoil is a tagja.

Kovács András

Kövessen bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!