Tápé - St. Mihály

Kiszakadt a zsák Tápén, ahol hat év után indult újra a férfi futball

Helyi hírek Sport

Szombaton 17.30-kor a megyekettes St. Mihályt fogadta a megyei magyar kupa selejtezőjében az újjáalakult Tápé ESK – hol máshol: a Budai Nagy Antal utcában.

Bár a KÉSZ Sport Aréna mostani képében nagyon emlékeztet egy építkezési, felvonulási területre, ez nem akadályozta a meccs megrendezését. Mint írtuk, a 2015-16-os idény végén Tápén megszűnt a csapat, azóta nincs felnőtt futball a városrészben. Ezután lesz, az újjáalakulva ugyanis elindulnak a megyei IV. osztályban. A Homokháti csoportban az Üllés II. vendégeként rajtolnak szeptember 4-én.

Előtte azonban a megyekettes St. Mihályt fogadták a a megyei magyar kupa selejtezőjében szombaton. Ha a töltésen sétálók, biciklizők közül megállókat, meccsnézésre leülőket is beleszámoljuk, közel százan látták a mérkőzést. Hat évvel azután, hogy utoljára felnőtt férfi labdarúgást láttak Tápén.

Ismert szurkolók a tápéi pályán
Ismert szurkolók a tápéi pályán: Nógrádi Tibor, Szécsényi Rózsa és Molnár János (Szuszi).

Az nem lehet állítani, hogy fotósok kereszttüzében vonultak volna pályára a csapatok, mit több, még a többes szám sem használható a “fényképkészítőkre”. Az első félidő békésen pergett le, csupán egyetlen gól szereztek a vendégek – centiméterekkel juthatott csak túl a labda a gólvonalon. A hazai nézők ezt vitatták, a tápéi pályán még nem működik a videóbíró – én a 11-es pont vonalában álltam, szerintem bent volt.

Ugyancsak az első félidő történetéhez tartozik, hogy egy tápéi focista vitatta a bíró ítéletét, mondván, az ellenfél egy bocsánatkéréssel jelezte is, hogy szabálytalanságot követett el. A játékvezető ezt nem így látta, a St. Mihály labdarúgója viszont nemes egyszerűséggel kidobta a labdát a hazaiak alapvonalán túlra.

A második félidőre azután – ahogy felén mondják – kiszakadt a zsák és ötöt “rámolt be” a vendégcsapat.

Tápé–St. Mihály 1–6 (0–1)
Gólszerzők: Tóth B., ill. Belaidi (37., 81.), Olajos (54.), Magyar B. (75., 87.), Kopasz (79.).

Szöveg és amatőr fotók: Kovács András