Karácsony Szeged

Megnyílt a Dóm téri vásár, adventi fénybe borult Szeged

Gasztro Gazdaság Helyi hírek Party Zone

Szegeden láthatóan is megkezdődött a karácsonyi készülődés, délután négy óra után nem sokkal felkapcsolták a díszkivilágítást és a Dóm tér is ünnepi üzemre kapcsolt.

Egy ideje forog már az esténként fénybe borult óriáskerék a szegedi Dóm téren, de igazából csak pénteken délután kezdődtek el a karácsonyi ünnepek Szegeden.

A Rádió 88 egyik fiatal hallgatója, Abigél kapcsolta fel a szegedi díszkivilágítást negyed ötkor a Dugonics téren, fényárba borult Rudolf, a rénszarvas, és megmutatták magukat a fényfüzérekkel díszített villamosok is. Nem sokkal később életre kelt a Kárász utca díszkivilágítása, és persze az Oskola utca is ünnepi fényekbe öltözött.

Kétszázezer energiatakarékos ledizzó gyönyörű várost varázsol Szegedből, ám a takarékosság jegyében minden nap este tíz óra után lekapcsolják a díszkivilágítást. Örüljünk ennek is, más városokban, még erre sem futja.

A Szegedi Karácsonyi Hetek programsorozat fő helyszíne idén is a Dóm tér, ahol a kézművesek és a kereskedők karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok mással várják a látogatókat. Forralt borozni egyébként a Klauzál és a Dugonics téren is lehet, a harmadik poharat meg lehet venni a Dóm téren, majd ugyanezekkel az állomásokkal vissza lehet sétálni és kesztyű sem kell…

 

Késő délután a Kövér Béla Bábszínház színészei óriás bábokkal vonultak fel a Dugonics téren keresztül a Dóm térre, ahol a Fire Fantasy Tűzzsonglőr csapat tagjai látványos pirotechnikai effektekkel kápráztatták el a nagyérdeműt.

Szeged adventi koszorújának első gyertyáját Botka László polgármester és Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök közösen gyújtják meg vasárnap a Dóm téren .

Fotók: Frank Yvette