Kossuth Zsuzsa bál

Nyitva volt az aranykapu a Kossuth Zsuzsa bálján is

Egyetem Gasztro Helyi hírek Kultúra Party Zone

A Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola alapítványa február 18-án tartotta hagyományos bálját a Kék Csillag étteremben. A rendezvény fővédnöke Prof. dr. Kovács Attila, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar oktatója volt.

Az iskola oktatói és diákjai színes műsorszámokkal készültek az alkalomra, amely felülmúlta a várakozásokat. A PedDance tanári tánckar amatőr produkciót meghazudtoló bécsi keringőt járt; a jelmezeket a divatstílus-tervezők egyedi fekete-fehér maszkokkal és kosztümökkel tették titokzatossá, koreográfiáját Balaton Renáta élő hegedűzenével és látványos emelésekkel varázsolta fordulatossá és meglepővé.

A táncot a divat- és stílustervező diákok Frida Kahlo ihlette divatbemutatója követte, majd a táncot is segítő, 11. osztályos Szilágyi Rubentől hallgathattuk meg Charles Dancla Premier Solo című hegedűjátékát.

A vacsora után a bál fővédnöke a Nevető lexikon részleteivel lepte meg a bálozókat, majd a 15 éves PedSingers tanári együttes énekelte az ABBA, Hofi Géza és Horváth Charlie dalainak humoros átírásait, és az itt elhangzott „Ereszd el a hajamat” sor is megvalósult a műsor után: a parketten hajnalig tartott a jókedv, és Ruben, a hangszervirtuóz középiskolás egy éjszakán át improvizálva kísérte a tánczenét.

A bál jelmondatát Ravasz László lelkésztanártól vette: az aranykapu az iskola kapuja, amely a közösség, a tudás házát tárja ki előttünk. Csak az megy át igazán rajta, aki közben egészen átalakul.

A mindennapokban olykor szigorú tanári kar mindenesetre dicséretesen átalakult ezen az estén, átadva talán olykor esetlen, de mindig lelkes és csupaszív közösségének minden szeretetét. A bál jó hangulatáról Hangya Róbert képgalériája is tanúskodik.