Szeged, Mojzes Zoltán, szurkoló, sport, mez, sál, gyűjtemény, kocsma

Új enteriőr a petőfitelepi Sógorok italboltban

Gasztro Helyi hírek Ország Sport

Egyik napról a másikra változott meg Szegeden a petőfitelepi Sógorok italbolt – köznyelven kocsma – erteriőrje nemrégiben, sportsálakkal és -mezekkel borították be a falakat, így egy darabig festeni sem kell. Persze mindez nem volt előzmény nélküli, egy fél zöld-fehér Fradi fal már eddig is jelezte a kocsmáros, Mojzes Zoltán sport- és Ferencváros iránti elköteleződését.

– Lényegében az otthoni készletemet helyeztem át, volt mit, hiszen már 8 éves koromban elkezdtem gyűjteni a posztereket, sportos relikviákat. A Fradit Nyilasi Tibornak köszönhetően szerettem meg, akkoriban 1978-ban az argentin, majd négy évvel később a spanyolországi világbajnokságon is láttam játszani a nagyszerű labdarúgót – mondja portálunknak a kocsmáros, aki focizni ugyan nem tud, de nagy szurkoló. És beengedi, mi több, ki is szolgálja az újpesti drukkereket is…

Felmerült, hogy Fradi kocsma legyen, de jobb a békesség és az esélyegyenlőség, már üzleti alapon is. Jelenleg közel 80 sál és másfél tucat mez lóg a falakon, szinte kizárólag focis, de lesz kosárlabdával, kézilabdával, sőt motorcsónaksporttal kapcsolatos relikvia is hamarosan.

Persze a fő helyen marad a 2010-11-es év dedikált Fradi-meze, ezt egy szegedi teremfocitornán sikerült aláíratni Prukner László vezetőedző hathatós segítségével. Rajta van egyebek között  Balog Zoltán, Maróti Béla szignója is. Előkelő helyen függ a dekorációk között, az első, az 1995-ös Bajnokok Ligája évad felsője és a tragikus körülmények között elhunyt Simon Tiborra emlékező sál is. Utóbbi is játszott ebben a BL-mezben, ahogy mások mellett Vincze Ottó és ifj. Albert Flórián is.

Mojzes Zoltán tavaly, év közepén vette át a petőfitelepi vendéglátóipari egységet édesapjától, Mojzes Sándortól, aki jól ismert és elismert dobos volt a szegedi zenészvilágban. Fia úgy döntött , sok mindent megváltoztat, egyebek között új arculatot is ad a helynek.

Van benne bőven tartalék, egy kihasználatlan belső helyiségbe darts és csocsó is kerülhet, illetve tévészobaként is funkcionálhat. A tévé most is megy a falon, többnyire valamelyik sportcsatorna adását nézi az úri közönség. Még nagyobb tartalék a közeli jövőben kialakítandó, körülbelül 60 fős kerthelyiség, ezt születés- és névnapi rendezvényekre is alkalmassá teszik. És persze, a kerthelyiségben is lehet majd nézni a Fradi meccseit és minden mást, ami sport.

Kovács András

Fotók: Frank Yvette

Kövessenek bennünket a Facebookon a legfrissebb szegedi hírekért!