Hamarosan névadók és házassági évfordulók is tarthatók a szegedi városháza házasságkötő termében

Gazdaság Helyi hírek Party Zone

Egyre többen érdeklődtek az önkormányzatnál az utóbbi időben arról, van-e lehetőség ilyen ünnepségeket megtartani a polgármesteri hivatalban. Nem volt erre központi normatív szabályozás, de az anyakönyvvezetők eddig is megoldották. Most Szeged közgyűlése önkormányzati rendeletet alkotott ezekhez az ünnepségekhez – írja a város önkormányzati portálja, a szeged.hu.

Áprilistól névadók és jubileumi házassági évfordulók is tarthatók majd a városháza Házasságkötő termében. A legutóbbi közgyűlésen elfogadott rendelet leírja a szertartások részletszabályait, illetve a fizetendő díjakat is.

Névadásoknál az öt év alatti gyerekek ünnepélyes, családi keretek között történő köszöntésére lesz lehetőség. Az ünnepségen a felkért névadó szülők fogadalmat tesznek. Jubileumi házassági évfordulóknál a házasok ünnepélyes keretek között megerősítik korábban tett nyilatkozatukat.

Mind a két esetben a Széchenyi téri polgármesteri hivatal Házasságkötő terme mellett a tápéi és a kiskundorozsmai kirendeltségen is lehetőség van az ünnepségek megtartására. Fontos, hogy ezek kizárólag hivatali munkaidőn túl pénteken és szombaton, valamint áthelyezett, szombatra eső munkanapokon tarthatók. Jubileumi házassági évfordulós ünnepséget a három épületen kívül is lehet tartani, ekkor viszont vállalni kell a plusz költségeket is.

A hivatalban megtartott névadó, vagy jubileumi házassági évfordulós ünnepség díja 7 ezer 500 forint, a hivatalon kívülié 21 ezer forint. Ilyen ünnepségeket az önkormányzat segítségével április 1-jétől lehet rendezni, akkor lép hatályba a rendelet – írja a szeged.hu.

Nyitókép: “egyéb” rendezvény, közmeghallgatás a városháza házasságkötő termében, fotó: Frank Yvette