Szeged, kolbásztöltés, verseny, kolbász, régi híd

Kolbásztöltő versenyt rendeztek Szegeden a régi híd alatt

Gasztro Gazdaság Helyi hírek Party Zone

A helyi identitást és kohéziót sok mindennel lehet erősíteni, szombaton Szegeden ezt egy belvárosi kolbásztöltő versennyel tette az IH Rendezvényközpont. Köszönjük, Brüsszel!

A Gyúrunk, vazze?! Kolbásztöltő verseny a belvárosban! – Az ízek napja” munkacímen fotó eseményen nem a hó hullott, ahogy egy igazi disznótorhoz illik, hanem az eső, de ez láthatóan nem szegte a kedvét a részvevőknek és a kilátogató érdeklődőknek sem.

A helyszín a Bárka Szeged volt, a Roosevelt tér 1. szám, vagyis a régi híd alatt. A szervezők mindenkinek biztosítottak 4 kg darált sertéshúst és hozzá kolbászbelet, sátrat, asztalt és padot, valamint lehetőséget nyújtottak az elkészült  kolbászok készre sütésére. Fűszereket, egyedi receptet, kolbásztöltőt és szükséges eszközöket a nevező csapatok vittek.

A kiegészítő programok között volt látványfőzés és kóstoló, zenés műsor, gyereksarok, ugrálóvár, élő csocsó és kézműves foglalkozás is. A rendezvényt, a szervezőket, a kolbásztöltést, -sütést és -evést Brüsszel is támogatta…

A zsűri az eredményt délután három órakor hirdette ki:

1. helyezett: Új Esély csapata

2.: Rádió 88

3. helyezett: Fülöpek csapat

-ka-

Fotók: Frank Yvette