Már építik a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadát

Már építik a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőterét és nagyszínpadát

Helyi hírek Kultúra Ország

A Szeged Napja rendezvénysorozat végeztével azonnal birtokba vették a Dóm teret a munkások. Még ki sem hűlt Gesztiék után a színpad, és már javában zajlik a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nagyszínpadának és nézőterének építése.

Magyarország legnagyobb szabadtéri színházának második, újszegedi helyszíne már csaknem készen várja a nyári évad kezdetét. A játszóhelyeken zajló előkészítő munkálatokról, a 2023-as évad részletes programjáról és újdonságairól kedden tájékoztatják majd hivatalos formában a sajtót, így azután portálunk “nem is nyert bebocsátást” a munkaterületre.

A jövő héten Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója és Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője jóvoltából bővebb tájékoztatást is tudunk majd adni olvasóinknak.

Plusz előadást hirdetett az Ezeregy éjszakából a Szegedi Szabadtéri Játékok!

A fesztivál idei nyitó produkciója egyébként a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertje lesz július 1-jén. Visszatér a Dóm térre az Elisabeth, valamint a tavalyi Chicago című musical. A Geszti Péter és alkotótársai által jegyzett word musical, az Ezeregy éjszaka ősbemutatóját augusztus 11-én tartják.

Fotók: Frank Yvette