Bordány, Szarmata régészeti park, turizmus, látnivaló

Megnyílt a bordányi Szarmata Régészeti Park

Helyi hírek Kultúra Ország

Szombaton délután 4 órakor az újonnan épült Szarmata Régészeti Park átadásával vette kezdetét az idei faluünnep, a Pünkösd Feszt Bordányban.

Tanács Gábor polgármester itt adta át a képviselő-testület által odaítélt díszpolgári címet Lovai Mihálynak, majd ezt követően a meghívott vendégekkel közösen avatták fel a település legújabb turisztikai központját.

A kiállítás megnyitóval egyidejűleg nyílt meg a kísérleti régészet színhelye az ősfalu, valamint a park melletti tanösvény is. A program majd közös zenéléssel és tánccal zárul a Teréz utca végéből nyíló turisztikai parkban.

“Bárhová sodorjon is minket az élet mindig fontos, hogy tudjuk honnan jöttünk és hová tartozunk. Saját és nemzeti identitásunk alapja közös hagyományaink és a közös történetünk. Ennek a történetnek a megismeréséhez és megértéséhez segítenek hozzá az olyan élmények amelyeket a ma megnyíló Szarmata Park fog adni a következő generációknak” – írta közösségi oldalán Mihálffy Béla.

Az országgyűlési képviselő gratulált polgármester úrnak, hogy ez a remek ötlete támadt, hogy az itt talált leletekre és az őstörténetünkre alapozva létrehozta ezt a parkot.

“Remélem, hogy az idelátogatók egy lépéssel közelebb kerülni majd a közös történelmünkhöz és sokakat inspirálni fog, hogy tovább kutassa, mesélje ezeket a történeteket” -hangsúlyozta.

Vasárnap már a Park téri nagyszínpadon folytatódik a program 14.30-tól, az est sztárvendége a Kozmix lesz, majd 22 órától egy helyi zenekar a JackJam szolgáltatja a talpalávalót az utcabálhoz.

Fotók: Frank Yvette