zerge gida

Fürge és virgonc a Szegedi Vadaspark zerge gidája

Helyi hírek Ország

2023 tavaszán számos apróság látta meg a napvilágot a Szegedi Vadasparkban, a múlt héten egy tevecsikóról számoltunk be, most egy virgonc zerge gidáról, amely bár még egy hónapos sincs, már rendkívül ügyesen ugrándozik sziklás-dombos kifutójában.

Ahogy a tevecsikó esetében, most is volt olyan szerencsés látogató, aki tanúja lehetett egy állatkerti születésnek. Szerencsére komplikációk nélkül jött világra, és hamar talpra állt, ahogy ez elvárható egy ilyen akrobatikus állattól. A gondozói megfigyelése alapján egy nőstény zergével bővült a csapat – írja a vadasparki portál.

Annak ellenére, hogy a zerge megtalálható a környező országokban is, kevésbé ismert hazánkban ez a szép mintázatú, magashegységekben élő vadkecske-faj, állatkertben is az ország legalacsonyabban fekvő régiójában, Szegeden találkozhattak a látogatók először vele.

Az erdei kifutójában egy sziklás dombot építettek, amely megfelel a természetes igényeinek. Nem az idei az első zerge, amely született Szegeden, ami azt jelzi, jól érzik magukat a Vadasparkban.