Makón a jövő hét végén lesz a Hagymafesztivál

Gasztro Gazdaság Helyi hírek Kultúra

A programok ingyenesen látogathatók.

A Makói Hagymafesztivál háromnapos szakmai, kulturális és zenei rendezvénysorozat. Már több mint 30 éve megrendezik szeptember második hétvégéjén, az idén szeptember 7-8-9 napján, péntektől vasárnap estig tart. Az évek során folyamatosan bővítették a fesztivál kínálatát, a szakmai és a szórakoztató programokat. A rendező Makó Város Önkormányzata.

Szeptember 7. pénteken délután 16.30-tól ünnepélyes zászlófelvonás, majd lovas felvonulás következik, a megnyitó pedig 17 órakor lesz.

A gasztronómiai kínálat a főként a vöröshagymához kapcsolódik, amely Makó és környéke hagyományos terménye, emellett street-food ételeket is árulnak majd. Szombaton főzőversenyt tartanak, amire még lehet jelentkezni augusztus 31-ig.

A zenei programokban a sok népszerű előadó között szerepel a Korda György – Balázs Klári páros, továbbá a TNT, a Gypo Circus, a Groovehouse és a Blahalouisana zenekar is.

Tartanak mezőgazdasági gépbemutatót és nemzetközi veteránjármű találkozót is. Sok kiállító  érkezik, akik bemutatják a termékeiket, köztük a kézművesek kínálatát. A koncerteken és zenés műsorokon kívül táncelőadások, családi programok, játszóház, gyermekkoncertek, gasztronómiai különlegességek, szakmai programok lesznek. A szervezők különleges látványosságokat is ígérnek.

A részletes programokat a Makói Hagymafesztivál saját oldalán és Makó Város Facebook-oldalán is meg lehet nézni.