A Mária országa, a szegedi színház népszerű darabja is látható az eSzínházi fesztiválon

Helyi hírek Kultúra

Az eSzínházban szeptember 22. és október 1. között lehet megnézni a történelmi bohózatot.  

Tavaly áprilisban mutatták be Alföldi Róbert rendezésében a Kisszínházban a Mária országa című darabot, amelyet szegedi felkérésre írt Székely Csaba. A hiteles történelmi alapokon álló darab bemutatja, hogy Nagy Lajos király (1342-1382) halála után a főurak és a családtagjaik hogyan harcolnak, szövetkeznek és ármánykodnak egymással szemben a hatalom megszerzéséért. A történetet árulások, szerelmi bonyodalmak, cselszövések és hazugságok bonyolítják, a történelmi alakok esendő, nevetséges figurákként jelennek meg, miközben a saját túlélésükért küzdenek.

A történelmi bohózat az idén elnyerte a Kortárs Magyar Dráma-díjat. Az előadás népszerű volt a közönség körében, folyamatosan telt házzal játszották, és most szeptember végén tíz napon át látható az eSzínházban.

Az eSzínház számára több kamerával rögzítettek egy előadást, ami már korábban is látható volt az interneten, most a darabot beválogatták az eSzínházi Fesztivál előadásai közé.

A Mária országa előadásaiban a szegedi színház drámai tagozatának szinte minden közkedvelt művésze játszott, a szereposztás a színház oldalán látható.

Fotó: a Szegedi Nemzeti Színház Facebook-oldala.