Szeged, városháza, önkormányzat, költségvetés

Szeged 10 milliós rendkívüli segélyt adhat a Wesley iskolának

Helyi hírek

Botka László polgármester támogatja a képviselői indítványt.

Tóth Károly önkormányzati képviselő javasolja a szeptember 22-én ülésező közgyűlésnek, hogy a város önkormányzata azonnali hatállyal adjon 10 millió forint rendkívüli támogatást a szegedi Wesley óvodának és iskolának, amely a működőképessége határára került.

Az indoklás szerint a Wesley János Óvodában, Általános Iskolában és Gimnáziumban felbecsülhetetlenül értékes pedagógiai munkát végeznek 2007 óta. Az intézményben eddig több mint 60 tanár fejlesztett, nevelt és tanított hátrányos helyzetű, valamint sajátos nevelési igényű gyermekeket. Az intézménybe járó gyermekek 80 százaléka sajátos nevelési igényű.

Az elmúlt időszakban az iskola több tanára is felmondott, és a szülők is aggódnak – erről beszámoltunk a Szegedi Nap-ban -, mert az intézmény anyagilag kilátástalan helyzetbe került. Ennek oka, hogy az Államkincstár nem fizeti ki a Wesleyt fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítványának, az Oltalom Karitatív Egyesületnek a nekik járó állami támogatást, illetve a NAV tartozások miatt elvonja a pénzüket.

Tóth Károly a közgyűlés támogatását kéri annak érdekében, hogy a Wesley pedagógusai folytatni tudják értékes munkájukat. A támogatásról a pénteki közgyűlésen döntenek az önkormányzati képviselők. 

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap