Szeged, Somogyi könyvtár, olvasás, internet, kultura, program, könyv

Felújítják a Dorozsmai Fiókkönyvtárat

Helyi hírek

A Somogyi-könyvtár fenntartói céltámogatásból, pályázatokból és intézményi költségvetésből jól átgondolt koncepció mentén szervezi mind a központi épületének, mind a fiókkönyvtárainak a korszerűsítését, innovációját. Emellett több évtizedes hagyomány, hogy a város képviselői kisebb-nagyobb támogatásokkal járulnak hozzá, hogy a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárai korszerűsödjenek, megszépüljenek. Az elmúlt években a város könyvtárai többek között gyarapodtak árnyékolástechnikával, klimatizálással, új szőnyegekkel, kiállítási eszközök korszerűsítésével, könyvtári bútorzattal, számítástecnikai eszközökkel, olvasótábori támogatással és még kézműves foglalkozások eszköztámogatásával is. A Dorozsmai Fiókkönyvtárban 2024-ben egy nagyobb felújítás kezdődik, amelynek első része február 19. és március 31. között valósul meg.

A felújítás során megtörténik a könyvtár valamennyi terének újrafestése, emellett Ruzsa Roland önkormányzati képviselő támogatói
keretéből a gyermekrészleg megújulásához járul hozzá könyvtári bútorok beszerzésével. A felújítás alatt a könyvtár olvasókat nem fogad majd, de még a munkálatok megkezdése előtti héten, február 12-én egy különleges, 13+1 állomásos családi napra várják a Szegedi Orczy István Általános Iskola második osztályos tanulóit a könyvtár munkatársai.

A családi napnak a Hetedhét TörtéNet nevet adták. A program során különböző állomásokon keresztül teljesíthetnek majd izgalmas játékokat a résztvevők.

A tematika a tavasz és a madarak köré épül majd, a klasszikus ügyességi feladatok mellett a digitális technológia is szerepet kap: iPad Osmo, LEGO Spike, Makeblock mTiny robot, valamint ArTec kocka-eszközök is lesznek a játékok között.

(Somogyi-könyvtár)

Fotó: Frank Yvette