Szeged, Somogyi könyvtár, olvasás, internet, kultura, program, könyv

Különleges eseménnyel készül a Nemzetközi Könyvajándékozás Napjára a szegedi Tabán iskola

Helyi hírek

Vegyél egy könyvet, hozz egy könyvet! címen hirdetett könyvcserét a szegedi Tabán Alapfokú Művészeti és Általános Iskola a Nemzetközi Könyvajándékozás Napja alkalmából.

Feburár 14-e nemcsak a szerelmesek napja, hanem a könyvajándékozásé is – hívta fel a figyelmet a gyerekek körében az iskola vezetősége az előzetesen meghirdetett programmal. A diákok szerdáig vihetik be az oktatási intézménybe azokat a könyveket, amelyeket elcserélnének aznap, a könyvért cserébe pedig majd kapnak egy lepecsételt jegyet.  Ha egy könyv többeknek is megtetszik, akkor pedig kő-papír-olló dönt arról, ki viheti azt haza.

“Február 14-én reggel kitesszük az összes behozott könyvet néhány asztalra. Ebből mindenki választhat magának a jegyért cserébe egy könyvet.  Annak, aki több könyvet hozott, két jegyet adunk, de a második jegy másmilyen színű lesz. Ezzel a plusz jeggyel csak az utolsó szünetben lehet majd válogatni a megmaradt könyvekből. Ezzel szeretnénk elérni azt, hogy aki több könyvet hozott otthonról, az is csak egyet tudjon választani az első körben, hogy ne jusson túl nagy előnyhöz a választásnál ahhoz képest, aki csak egy könyvet tudott hozni”- osztották meg a szervezők.

Mint azt ismertette: ha egy könyvet ketten is szeretnének majd hazavinni, kő-papír-olló játékkal döntik el, hogy kié lesz a könyv. Ha három vagy annál több gyerek is ugyanazt a könyvet nézte ki, sorsolnak, vagy dobókockával döntik el, ki a nyertes. A vesztes aztán persze választhat egy másik könyvet magának, hiszen a  jegye  nem veszik el.

A jegyek átruházhatóak, tehát ha valaki nem szeretne hazavinni könyvet, de így szeretne valakit megajándékozni egy könyvvel, megteheti.

Az esemény megálmodója Ormódi Csilla, az iskola tanítónője.

Fotó: Frank Yvette