Szeged, mentő, Tisza Lajos krt.

Szegedi mentésirányító mentett meg egy három hónapos csecsemőt telefonon keresztül

Helyi hírek

Elcsukló hangon kérte egy sokkos állapotban lévő édesanya a szegedi mentők segítségét három hónapos gyermekéhez, aki nem vett levegőt. A csecsemő segítségére azonnal több egység, köztük mentőhelikopter is indult a helyszínre. A mentésirányító azonban rögtön felismerte a helyzet súlyosságát és magabiztosan, végig nyugodtan és empatikusan instruálta a bejelentőt az újraélesztésre – osztotta meg az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldalán a történetet.

Bár az anyuka borzasztóan megrémült, a mentésirányító bíztató szavai és pontos utasításai hatására megkezdte az életmentést. A mentésirányító kollégái perceken belül helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az ellátást, míg az időben megkezdett segítségnyújtás végül sikerre vezetett és a csecsemőt stabil állapotban szállíthatták kórházba. 

A szegedi mentésirányítót azóta hősként ünnepli az internet, írja a blikk.hu. A portál ugyanis, minek után kiderítette, hogy a mentést Szegedről irányították, felkereste a mentésirányítót, Berényi Bálintot, akit az említett eseten túl a hivatásáról is kérdezett.

A rövid interjú itt olvasható. 

(Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook oldala, blikk.hu)

Fotó: Frank Yvette