Arany Elefánt-díjat nyert Richter Kevin ugródeszkacsoportja a Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Kultúra

Arany Elefánt-díjat nyert a Spanyolországban megrendezett Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Richter Kevin és ugródeszkacsoportja – közölte a Fővárosi Nagycirkusz kedden az MTI-vel.

“Nagyon jó volt a fesztivál hangulata, erős volt a mezőny, kiváló artistaművészek mérettettek meg. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy megnyerjük a fesztivált, de reménykedtünk, mert minden tudásunkat beleadtuk a produkciónkba” – idézi a közlemény Richter Kevint. A csoprot hat alkalommal adta elő a számot.

A csoport tagjai csütörtökön Zamárdiban, a Richter Flórián Cirkuszban, pénteken, szombaton és vasárnap pedig a Fővárosi Nagycirkuszban mutatják be díjnyertes produkciójukat. A Richter Kevin-csoport augusztus 22-ig látható a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

A közlemény szerint az ugródeszkacsoport rock and roll stílusú produkciójának különlegessége, hogy keveredik benne az orosz deszkaszám a magyar ugródeszka számmal. A produkcióban a közönség láthat négyes szaltót négy ember magasságban és dupla szaltót öt ember magasságban.

Az összegzés kiemeli, hogy Richter Kevinék a Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon biztosítókötél nélkül hajtották végre az öt ember magas szaltót, amelyre 25 év után volt először példa.

A közlemény felidézi, hogy világhírű Richter cirkuszi dinasztia húszéves tagját, Richter Kevint már egyévesen bevitte édesapja lóháton a manézsba. Első fellépése ötéves korában volt. Később, folytatva a családi hagyományt, csatlakozott a lovasakrobata csoporthoz. Édesanyja térdsérülése után egyik napról a másikra átvette a Magyar Lovas Posta számot, amelyet a Fővárosi Nagycirkusz közönsége is láthatott. A húsz lóval bemutatott egyedülálló produkcióval Guinness-rekord született, majd egy évvel később a Richter Flórián Cirkuszban megdöntötte a saját rekordját. A lovas számok mellett követve gyermekkori álmát, csoportjával létrehozta ugródeszka számukat is.

 

MTI

pixabay