„Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata” – nyilatkozta a Blikknek K. Endre

Ország

Interjút adott a Blikknek K. Endre, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese, akinek Novák Katalin 2023 áprilisában a pápalátogatásra hivatkozva kegyelmet adott – ezt a 444.hu derítette ki, és számolt be róla 2024. február 2-án. K. Endre, miután a köztársasági elnök 2024. február 10-én lemondott, mert belebukott a kegyelmi ügybe, 2024. február 12-én azt állította nyilatkozatában, hogy ártatlan és ő egy meghurcolás áldozata.

„Ártatlan vagyok, egy meghurcolás áldozata” – mondta a hatósági eljárásban bűnsegédként elkövetett kényszerítés kísérlete és vesztegetés kísérlete miatt elítélt pedagógus a Blikknek.

Majd úgy folytatta:

„Magam is mélységesen elítélem a pedofíliát, sajnálom ami történt, tanárként és tisztességes emberként is együttérzek az áldozatokkal. A tizenkét oldalas, közösségi oldalra is feltett nyilatkozatomban minden üggyel kapcsolatos részletet leírtam és abban is megerősítem ezt. A nyilatkozatom megjelenése után sokan együttérzésüket fejezték ki felém, miután megismerték a tényeket, az érem másik oldalát” – ismertette.

Azt is állította, volt olyan nevelő, akit ő maga buktatott le.

„Azt is leírtam a nyilatkozatomban, hogy a volt igazgató mellett egy másik nevelő is követett el gyalázatos pedofil szexuális bűncselekményt gyerekek ellen. Őt személyesen én buktattam le és távolíttattam el az otthonból, be is ismerte szörnyű tettét, el is ítélték emiatt a volt igazgatóval együtt, de az igazgató csak 8 év letöltendő fegyházat kapott, az általam lebuktatott pedofil nevelő pedig csak másfél év felfüggesztett börtönt kapott. Ennek kétszeresét kaptam (3 év 4 hónap börtönt) letöltendő büntetésként, noha nem követettem el pedofil bűncselekményt” – részletezte.

A teljes nyilatkozat, amit a Blikk változtatás nélkül közölt, itt olvasható. 

(blikk.hu)

Fotó: illusztráció