Segítségnyújtás ürügyén rabolták ki a sértettet

Rendőrség

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két nővel és egyikük gyermekével szemben, akik tavaly októberben raboltak ki egy bicikliző nőt.

A vádirat szerint a két nő és egyikük már felnőttkorú gyermeke 2020. október 22. napján, este 10 órakor sétáltak Csongrád belterületén. Velük szemben kerékpárral közlekedett a sértett, aki munkahelyéről tartott haza. A vádlottak közelébe érve a sértett kerékpárjának csomagtartójáról annak fémkosara leesett, és a kosárban levő táska tartalma, többek között mobiltelefon, pénztárca, e-cigaretta az utcán szétszóródott. A nő leguggolt összeszedni értéktárgyait, amikor a vádlottak ezt észlelve elhatározták, hogy meglopják. Ebből a célból egyikük megkérdezte a sértettet, hogy van-e cigarettája, míg a másik vádlott azt mondta a sértettnek, hogy segít a kerékpárra visszatenni a kosarát. A sértett a segítségnyújtást elfogadva elfordult, míg a másik két vádlott eltulajdonította a nő mobiltelefonját és táskáját a benne levő mintegy 70.000 forint készpénzzel, értéktárgyakkal és okiratokkal együtt. A telefon azonban a vádlott kezében megcsörrent, amelyet a sértett észlelt és visszakövetelte azt. A vádlottak a sértett kérését megtagadták, majd közösen bántalmazták őt úgy, hogy ököllel arcon ütötték, hajánál fogva rángatták, valamint lefogták.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

Röviddel a cselekményt követően a helyi rendőrök igazoltatták a vádlottakat, és tőlük az eltulajdonított értéktárgyak nagy részét lefoglalták és a sértettnek kiadták.

A járási ügyészség a vádlottakkal szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette, valamint közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat. Mindhárom vádlott büntetett előéletű, egyikük visszaesőként, míg társa különös visszaesőként követte el a bűncselekményeket. A vádemeléskor részben letartóztatásban, részben jogerős szabadságvesztés büntetést töltő vádlottak bűnösségéről a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.