Illegális migráns csoportok Csongrád-Csanád megyében

Rendőrség

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy csoportban újabb 57 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. október 14-én 21 óra 55 perckor egy csoportban 11 határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei 2021. október 15-én 0 óra 05 perckor, 4 óra 50 perckor és 5 óra 20 perckor, további három csoportban 46 határsértőt tartóztattak fel Öttömös, Ásotthalom és Szeged-Szentmihálytelek külterületein. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és szomáliai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba újabb 21 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség és a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a honvédekkel együttműködve 2021. október 15-én 7  óra 30 perckor újabb 21 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Szőreg belterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír és jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök minden esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük