Szeged, Maty-ér, kajak-kenu, evezés, sport, központ

SUP és utánpótlás gyorsasági Európa-bajnokság is lesz Szegeden

Európa Helyi hírek Ország Sport

Az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) krétai kongresszusán hivatalossá vált, hogy a 2026-os ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokságot a Maty-éren fogják megrendezni. Az is eldőlt, hogy a 2024-ben, a szintén szegedi gyorsasági és para kajak-kenu Európa-bajnokságon megrendezik a SUP első kontinensviadalát is. A hírt a szegeder.hu szúrta ki a magyar szövetség hivatalos honlapján.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséget négytagú küldöttség képviselte a görögországi Krétán megtartott 16. ECA kongresszuson, amely összesen 36 ország részvételével zajlott. Az esemény keretein belül megtartott Board ülésén többek között a következő évek versenynaptárát befolyásoló döntések is születtek. Örömhír, hogy Magyarország két esemény rendezési jogát is elnyerte.

A Board döntése értelmében Magyarország, pontosabban Szeged rendezheti meg 2024-ben az első ECA SUP Európa-bajnokságot, valamint a 2026-os ECA ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokságot is.

Mindkét esemény rendezési jogát elsöprő többséggel adta hazánknak a Board. Ifjúsági, U23 gyorsasági Európa-bajnokság legutóbb 2008-ban volt Szegeden, amely így 18 év után tér majd vissza a Maty-érre. A SUP Európa-bajnokság kapcsán pedig korábban az volt a Board terve, hogy 2025-től kétévente rendeznék meg, Magyarország viszont felajánlotta, hogy megcsinálná már jövőre Szegeden a gyorsasági és para Eb-vel egyidőben.

A gyorsasági és para kajak-kenu Európa-bajnoksággal együtt 2024-ben így két szakágban rendez egy időben és egy helyen kontinensviadalt Magyarország.

Nyitókép: Frank Yvette