Szeged, vágányzár, villamos, vasútvillamos, Tram train, Kossuth Lajos sgt., Széchenyi tér, MÁV, közlekedés, tömegközlekedés, utazás

A héten ingyen lehet utazni Szegeden a tömegközlekedésben az autó forgalmijával

Gazdaság Helyi hírek

Szeptember 22-ig egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyével két felnőtt és három gyermek utazhat menetjegy nélkül a Volán és az SZKT járatain. 

Az Európai Mobilitás Héthez és az Autómentes világnaphoz csatlakozott a Szegedi Közlekedési Kft. is. Ezért a héten, szeptember 22-e, péntek éjjel üzemzárásig a szegedi trolikon és villamosokon egy érvényes forgalmi engedély felmutatásával két felnőtt és három gyerek utazhat ingyenesen. Az Autómentes világnaphoz kapcsolódik, hogy szeptember 22-én a szegedi Dugonics téren kiállítanak egy  SOLARIS Trollino 12AC típusú, alacsonypadlós, klímás, 75 utasférőhelyű  trolibuszt.

A Volán is csatlakozott, így a szegedi buszokon a héten ingyen utazhatnak az autósok. A Volánbusz más helyi járatain szintén kedvezmények várják az utasokat: Bonyhádon, Dunaújvárosban, Sopronban és Szentesen szeptember 22-én, Ajkán, Baján és Csongrádon szeptember 16. és 22 között lehet ingyen utazni a helyi járatokon.

Az Autómentes világnap szeptember 22. A célja, hogy hosszabb távon meggyőzze az autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járókat arról, hogy inkább fenntartható közlekedési módokat vegyenek igénybe.

A MÁV-START és a GYSEV járatain csak a kerékpárok szállítása ingyenes az erre alkalmas járatokon, beleértve a tram-train-t is. A díjmentes kerékpárjegyek a vasúti pénztárakban, vagy az automatákból és az online felületeken, illetve a vonaton – ha az utas menetjeggyel vagy bérlettel rendelkezik – pótdíj nélkül megválthatók.

Az Autómentes Nap rendezvényeihez csatlakozik az SZKT Szegeden

Fotók: Frank Yvette – Szegedi Nap